Stelja za mačke in glodavce Borcat Extra

Šifra: SE-3424

4.38€ 3.59€ brez DDV Najnižja cena v zadnjih 30 dneh - 4.38€

Na zalogi

Naravni pesek za strjevanje Borcat Extra je zelo vpojen pesek za strjevanje, primeren za mačke in druge hišne ljubljenčke, kot so zajci, hrčki, morski prašički, terarijske živali in eksotične ptice . Stelja zelo dobro vpija vonjave in vlago.


  • naravna grudasta stelja

  • absorbira vlago in vonjave

  • se ne lepi na živalsko dlako

  • ne povzroča draženja

  • kompaktne kepe je mogoče enostavno odstraniti iz stranišča/četrt

  • lahko dodamo kompostu

  • zrnatost 0,7 – 4 mm

  • barva svetlo siva

  • Češki izdelek

Posip BORCAT je med najlažjimi mineralnimi posipi, ki se grudijo. Izdelan je s popolnoma novo sodobno tehnologijo.
Predstavlja zmogljivo leglo po ugodni ceni, namenjeno redni uporabi, ki zagotavlja visoko higieno vzreje in čistočo celotnega gospodinjstva.
Navodila za uporabo:
a) Nastilj nasujemo v plasti 7 cm v živalsko stranišče.
b) Po uporabi posteljnine BORCAT nastanejo kompaktne grudice, ki jih morate sproti odstranjevati.
c) Nato samo dopolnite manjkajočo količino z novo


Kam z odsluženim posipom?
Uporabljeno steljo ali neporabljene ostanke proizvodov zavrzite med inertne trdne komunalne odpadke ali pa jih dodajte na vrtni kompost, kjer delujejo kot naravno gnojilo in hkrati rahljajo zemljo.


Tehnični parametri:
nasipna teža: 680 - 780 kg/m3
velikost zrn: 0,7 - 4 mm
vlažnost: največ 10%


Za povečanje udobja in higiene glede na potrebe mačke priporočamo:


Vedno uporabite višino stelje, ki jo priporoča proizvajalec. Iztrebke odstranjujte neprekinjeno, kolikor čas dopušča. Izbira prave zajemalke za gnoj , zamenjava celotne vsebine stranišča in nato še vrečke vam bodo olajšale delo.


Poleg tega pred stranišče vedno postavite podlogo , ki ujame smeti iz mačjih tačk in omeji njihovo razporeditev po prostoru.


In ali ste vedeli, da mačji pesek lahko celo diši? Nekateri bentonitni mačji peski vsebujejo odišavljeno komponento ali pa priporočamo dodatek deodoranta , ki ga lahko dozirate po lastnem okusu.Kako izbrati pravo steljo?


Na izbiro je veliko vrst peskov za mačke in hišne ljubljenčke. Podlaga iz naravnega kamna, silikata, lesa, celuloze, gručaste ali ne gručaste podlage.


Posteljnina iz bentonita je klasična kamnita posteljnina naravnega izvora. Na voljo v gručasti ali ne gručasti obliki . Za strjevanje peska je koristno, da iz mačjega stranišča, kletke ali terarija odstranimo le umazan del peska. Tako bo posteljnina zdržala dlje. Neležljivi posip je nekoliko cenejši, a zaradi pogostejše menjave celotne prostornine stranišča je na koncu dražji.


Silikatni posip je narejen iz granul, ki odlično absorbirajo vonjave in urin, so brez prahu in preprečujejo nastanek bakterij in plesni. Cenovni razpon takšnih posipov je nekoliko višji od klasičnih bentonitnih posipov. Vendar pa lahko nekatere mačke to leglo zavrnejo. Priporočamo silikatni pesek Catwill iz naše ponudbe.


Leseni posipi so ekološki nezlepljivi ali zlepljivi posipi, katerih prednost je v tem, da jih je mogoče odplakniti v straniščno školjko. Ker se zaradi lahkosti lažje razprostre iz mačjega stranišča. Nekatere mačke lahko to leglo zavrnejo. Lesena posteljnina je idealna za hišne ljubljenčke, kot so glodavci ali eksotične ptice.


Pulp posteljnina je ekološka posteljnina iz recikliranega materiala, ki ne obremenjuje okolja. Odlično absorbirajo vlago in vonjave, preprečujejo nastanek bakterij in plesni, dolgo obstojne in niso parfumirane. Ker se zaradi svoje lahkosti enostavno razprostre iz mačjega stranišča. Nekatere mačke lahko to leglo zavrnejo. Zelo kakovosten izdelek, ki ga lahko

Potrebujete nasvet? Poiščite svoj odgovor.

O tem izdelku še ni bilo zastavljenih nobenih vprašanj.

Niste našli odgovora? Vprašajte nas.

Zastavi novo vprašanje

NAGRADNA IGRA: Prijavite se na novice

in si zagotovite dopolnilno krmo ACIDOMID.