Blog

Kako se ovce strižejo

Ali ste vedeli, da je striženje ovc vsaj enkrat na leto zakonsko predpisano? Striženje ovc je bistvenega pomena za nego ovc in predelavo volne. V tem članku si bomo povedali, kako poteka striženje. 

12.07.2024

Električne ograje - kako delujejo?

08.07.2024

Električne ograje - kako delujejo?

Električna ograja je učinkovita naprava, ki se uporablja kot pregrada za preprečevanje pobega živali. Lahko pa se uporablja tudi za zaščito pred nepovabljenimi gosti. Ali veste, kako postaviti električno ograjo in kakšna načela stojijo za njeno visoko učinkovitostjo? 


Preberi članek
Kam postaviti ptičjo krmilnico

27.06.2024

Kam postaviti ptičjo krmilnico

Z nastopom zime ptice pogosto težje pridejo do hrane, zato je ptičja krmilnica v vaših vrtovih in okolici zelo pomembna. Pticam bo zagotovila potrebno hrano, opazujemo pa lahko najrazličnejše vrste, ki so se odločile obiskati krmilnice. Če vas zanima, kako ptice preživijo zimo, si preberite naš članek: "Kako ptice preživijo zimo: skrivnost njihovega preživetja".


Preberi članek
Kam postaviti zajčnik

26.06.2024

Kam postaviti zajčnik

Ste se odločili za vzrejo kuncev, pa ne veste, kam postaviti zajčnik, da bo ustrezal vsem zahtevam? Vsak kraj ni primeren. Na nas kot rejcih je torej, da uhljatim zagotovimo najboljše možne življenjske pogoje. Na kaj moramo biti pozorni in kakšen naj bo takšen zajčnik, si lahko preberete v nadaljevanju.

Preberi članek
Kako izbrati avtomatska vrata za kokošnjak

24.06.2024

Kako izbrati avtomatska vrata za kokošnjak

Avtomatska vrata za kokošnjake so odličen način, da olajšate oskrbo svojih kokoši in hkrati izboljšate varnost njihovega doma. Vendar pa je na trgu veliko možnosti, zato je lahko izbira pravega težka. Če ste se torej odločili za nakup električnih vrat in ne veste katera izbrati, berite dalje.


Preberi članek
Kako narediti med

20.06.2024

Kako narediti med

Med, odlično in zdravo živilo, ki se uporablja kot naravno sladilo in ne le to. Vsebuje veliko vitaminov, mineralov in aminokislin, deluje pa tudi protibakterijsko. Je odličen pomočnik na primer pri boleznih dihal. Vendar proces pridelave medu zahteva skrb, poznavanje in razumevanje naravnih ciklov. In tako, preden pride do vaše mize, prepotuje dolgo pot.


Preberi članek
Koliko kokoši na petelina?

19.06.2024

Koliko kokoši na petelina?

V perutninarstvu se pogosto srečujemo z vprašanjem razmerja med petelini in kokošmi. Je zelo pomemben dejavnik za uspešno in učinkovito obnašanje kokoši. Vendar odgovor ni tako enoznačen. V tem članku boste izvedeli, kateri vidiki vplivajo na prisotnost petelina in kaj morate upoštevati, preden ga prinesete domov svojim dekletom.

Preberi članek

NAGRADNA IGRA: Prijavite se na novice

in si zagotovite dopolnilno krmo ACIDOMID.