Mačji praskalnik Platinum, 35x35x10 cm

Šifra: SE-58053d

15.48€ 12.69€ brez DDV Najnižja cena v zadnjih 30 dneh - 15.48€

Centralno skladišče (odprema 3-5 dni)

Moderna kartonska postelja , okrogla in oblikovana za udobno zvijanje mačke v klobčič . Ležalnik ima tri funkcije v enem. Vaš ljubljenček ga lahko uporablja za igro, kot počivališče in kot praskalnik . Počivališču je priložena vrečka mačje mete za večjo stimulacijo vaše mačke pri igri.


  • izdelan iz lahkega valovitega kartona, ki ga je mogoče reciklirati

  • močan in vzdržljiv

  • dimenzije: 35 x 35 x 10 cm

Kaj je mačja meta :


Mačja meta ali mačja trava je rastlina, ki se uporablja v zeliščarstvu in vzreji, predvsem mačk. Je trajnica, ki raste v šopih.


Kot že samo ime pove, je trava močno povezana z mačkami. Čeprav ima minimalne učinke na ljudi in druge sesalce, ga včasih imenujejo "mačji kokain" zaradi njegovega učinka na mačke. V naravi se mačke valjajo po goščavi, trgajo in grizejo liste ter se na koncu zvijejo v klobčič. To vedenje povzroča predvsem nepetalakton, ki se sprošča v zrak in ga mačke vdihavajo. Enak učinek imajo izvlečki iz svežih ali posušenih rastlin, ki jih dodajamo igračam ali poškropimo po praskalnikih. Učinek traja pet do deset minut. Po tem preneha, delno zato, ker mačke običajno pojedo dele pomirjevalnega sredstva, zato zanje kasneje deluje kot pomirjevalo .


Trava je neškodljiva za mačke, nima stranskih učinkov in po znanih dejstvih ne povzroča odvisnosti.Potrebujete nasvet? Poiščite svoj odgovor.

O tem izdelku še ni bilo zastavljenih nobenih vprašanj.

Niste našli odgovora? Vprašajte nas.

Zastavi novo vprašanje

NAGRADNA IGRA: Prijavite se na novice

in si zagotovite dopolnilno krmo ACIDOMID.