Kultura kefirja
Šifra: 13026
Ocena: MILKY
5.87€ 4.81€ brez DDV Najnižja cena v zadnjih 30 dneh - 5.87€
2 tedna od naročila
Navodila za pripravo kefirja:
1. Vsebino vrečke kefirne kulture dodajte enemu litru steriliziranega mleka pri temperaturi 20-22°C.
2. Mešanico pustite 24 ur pri stalni temperaturi 20-22°C. V tem času bo prišlo do fermentacije in kefir bo pripravljen za uporabo.
3. Končni kefir je zdaj pripravljen za uživanje. Rok uporabnosti je odvisen od temperature skladiščenja: pri temperaturi 5°C je obstojen približno 5 dni, pri temperaturi 10°C pa približno 3 dni.
4. Za pripravo drugega kefirja je najbolje, da vzamete 3 žlice svežega kefirja in jih dodate v drug liter steriliziranega mleka. Sledite temu postopku, kot je opisano zgoraj.
Med pripravo bodite pozorni na temeljito higieno, da zmanjšate tveganje za vnos tujih bakterij v kefirno kulturo. Kefirne izdelke hranite na hladnem in suhem mestu, da ohranite njihovo kakovost.
Potrebujete nasvet? Poiščite svoj odgovor.
Niste našli odgovora? Vprašajte nas.