BONE Clicker trening, nastavljiv ton

Šifra: SE-57416a

2.00€ 1.64€ brez DDV Najnižja cena v zadnjih 30 dneh - 2.00€

Na zalogi

BONE Clicker training je primeren pripomoček za šolanje vašega psa , mačke ali celo papige . Povezovanje klika z nagrado (kot je božanje ali priboljšek) je dokazana in učinkovita metoda usposabljanja.


Velika prednost tega klikerja je možnost nastavitve zvočnega signala .


Kliker je opremljen z najlonskim trakom .


Kako razumeti funkcijo vadbenega klikerja?


KLIKER ALI ČAROBNA ŠKATLA


Avtor članka LB


Danes se še vedno srečujem s skepso in začudenim pogledom, za kaj bi lahko bila škatla uporabna. Zato bi poskušal povzeti osnovne razloge za uporabo klikerja.    1. S klikerjem je naš štirinožni spremljevalec aktiven partner pri treningu in ne posameznik, ki nejevoljno uboga ukaze z bolečim izrazom. Ja res, naš pes aktivno sodeluje s klikerjem, pa ne samo to. Hkrati se pri psu razvija mišljenje in samozavest. Ob pravilni uporabi klikerja bo žival zelo hitro razumela, da bo za aktivnost nagrajena in bo poskušala izkazati takšno vedenje, za katerega bo prejela klik. To bodo še posebej cenili ljubitelji dogdancinga. Kjer lahko uporabijo elemente, ki jih pes sam ponuja. Na primer, psa poskušajo naučiti nekaj elementa. Pes začne aktivno preizkušati različne stvari, ki jih pozna, med njimi pa se lahko pojavijo tudi zelo zanimivi elementi, ki jih morate samo opaziti in popraviti. Le kliker lahko pomaga izluščiti te elemente in psa naučiti, da so zaželeni. Kajti zaporedje posameznih elementov, s katerimi si pes poskuša prislužiti klik, je lahko zelo hitro in preden rečemo dobro, nas lahko pes obkroži, naredi sod in se celo obrne okoli svoje osi.
  2. Kliker se lahko uporablja v različnih disciplinah. Pasji ples brez klikerja si danes težko predstavljamo. Lahko pa se ta škatla uporablja tudi za trening poslušnosti ali agilityja. Kjer je pomočnik pri vadbi con, tesnih obratih ob bočni črti in še pri številnih drugih stvareh. Tudi tukaj je mogoče natančno označiti določen trenutek, za katerega bo pes nagrajen. Saj preden lahko rečemo na primer dobro, ima počasnejši pes čas preteči polovico spusta, zelo hiter pa skoraj celotno gredo.
  3. Sedaj pa bi vas rad spomnil na dejstvo, ki se v povezavi s klikerjem pogosto pozablja, a bi ga imenoval skoraj najpomembnejše. Kliker je zelo dober pripomoček za bolj nervozne vodnike in občutljivejše pse. Takoj razložim. Morda se vam je med treningom zgodilo, da je pes dobro pretekel progo ali naredil kakšen element, a počasi ali z napako nekje na sredini, pa nad tem niste bili dvakrat bolj navdušeni. Kljub temu ste pohvalili psa, vendar pohvala ni prišla iz srca in pes je to prepoznal. To težavo je enostavno rešiti s klikerjem. Če vas skrbi, da psa ne boste dovolj pohvalili in bo zvenelo bolj, kot da to počnete le iz obveznosti. Dokazal sem, da je v tem primeru bolje ne reči ničesar. Samo kliknite in nagradite. Nasprotno, če ste navdušeni, psa primerno pohvalite.
  4. Kliker vam omogoča boljše načrtovanje treninga. Vsak element je sestavljen iz več majhnih delov, ki jih je dobro poznati in med seboj povezati. Recimo, da ste kupili krožnik za frizbi in ga pes noče niti vzeti v gobec, kaj šele vzeti, kaj šele, da bi ga ujel v letu. Najprej bomo nagradili že najmanjše zanimanje psa za predmet. Pogled, voh, pik s tačko ali smrčkom. Ko enkrat začutimo, da se pes ne boji predmeta. Krožniku se bomo izmikali.


  5. Najprej nagradimo poskus ugriza, kasneje pustimo psu, da ugrizne. Če se pes zanima za disk in ga lahko trdno drži, ne bi smel imeti težav, da ga vzame, če vleče druge stvari. Skratka, pes začne razumeti, da bo dobro, če pretehta svoje mnenje o temi in se začne z njo aktivno ukvarjati.


  6. Klik je čisto pozitiven. Psi imajo radi pohvale in nagrade, klik pa je znak, da je postopek pravilen in je poslastica na poti.


  7. Ne sprašujte se, kako sploh lahko deluje, poskusite in ugotovili boste, da deluje. Vso srečo.

Potrebujete nasvet? Poiščite svoj odgovor.

O tem izdelku še ni bilo zastavljenih nobenih vprašanj.

Niste našli odgovora? Vprašajte nas.

Zastavi novo vprašanje

NAGRADNA IGRA: Prijavite se na novice

in si zagotovite dopolnilno krmo ACIDOMID.